OUD: Stichting PRO slaat nieuwe wegen in

met de volgende thema's:


HET NIEUWE ECODORP: HET COMMONIEDORP

NIEUW NEDERLAND

HANDVEST VOOR EEN EUROPA VAN DE REGIO’S


VAN WERELDDORP NAAR WERELDDORP

CIRKELONTMOETING

DE GRAAL   DE GODIN   GNOSIS

DE WEG VAN HET HART EN DE MEDITATIE OF
HET GEBED VAN HET HART


MATRIARCHAAT     KELTEN

SAMENWERKING TUSSEN NEDERLANDS- EN
DUITSTALIGE LANDEN EN REGIO'S


RIJNLANDSE (WELZIJNS)ECONOMIE EN MYSTIEK


POST-COLLAPS SAMENLEVING EN/OF ZONNEREVOLUTIE

 

Voorbeelden van commonieën: Duurzaam Balinge (Dr.), Wijkpark Emma's Hof in Den Haag, TexelEnergie, Dorpsbedrijf De Ommezwaoi voor exploitatie van het zwembad in Valthermond (Dr.), Gelderse Erfgoedcoöperatie, Tuinderij De Witte Raaf in Denekamp, Voedselgemeenschap De Lazuur in Wageningen, ECO-Energie Coöperatie Oostermoer (Dr.), Dorpstuin Diphoorn (Dr.), Zorgcoöperatie Hoogeloon (N.B.), Bakkerijcoöperatie Ons Belang in Peize (Dr.), Streekwinkel De Eekhoeve in Veenendaal, Dorpssuper in Oostwold (Gr.), Wijkbedrijfsgebouw Emmerhout in Emmen, Landelijke Coöperatieve Windmolenvereniging De Windvogel, BroodfondsMakers Coöperatie, De Financiële Coöperatie en MKB Coöperatie.

Grote projecten met tientallen tot honderden commonieën zijn Damanhur in Italië, Mondragón in Spanje, Sekem in Egypte, Auroville in India, Sarvodaya in Sri Lanka, Cecosesola in Venezuela, Semco in Brazilië en Seikatsu in Japan. 

We zien nu al mogelijkheden voor Commoniedorp Valthermond, Commoniestreken de Hondsrug, de Hunzevallei, de Veenkoloniën en Westerwolde, Commoniestad Emmen, Commonieregio Westerveld, Commonieregio Waterland en Commoniegemeente Noordoostpolder. We zijn benieuwd welke mogelijkheden u ziet.

De cirkelontmoeting is de weg van het hart, de zoektocht naar de Graal, het realiseren van een duurzame spirituele gemeenschap.

We willen werken aan de totstandkoming van het Laagland Parlement en het Dietsland Parlement. We werken al samen met de Verein zur Förderung der Gemeinwohl-Ökonomie en de Initiativkreis Demokratie-konferenzen in Duitsland, Zwitserland, Liechtenstein, Oostenrijk en Italië en de Verein Neustart Schweiz. Met andere organisaties gaan we binnenkort in gesprek. U kunt zich opgeven als belangstellende.

Afhankelijk van de belangstelling zullen we de thema's nader uitwerken. Om het bovenstaande te bespreken bent u hartelijk welkom na afspraak bij mij, Jan Schuiling (2e v.l.) thuis in Valthermond (Dr.) Bolsterlaan 19, 0031 (0)599 663 063.
 


  Sitemap