OUD: Handvest voor een Europa van de regio's


Velen willen een Europa van vrijheid, gelijkheid en broederschap. Dat kan door de EU democratischer te maken. Maar Stichting PRO doet samen met de Initiativkreis Demokratie-konferenzen ook een voorstel voor een Europa van de regio's. We kunnen zelfs denken aan een wereld van de regio's. Regio's die zelfstandig programma's uitvoeren op alle gebieden van de het leven. PRO denkt hierbij aan zelfvoorziening, zelfbestuur en onderlinge hulpverlening, oftewel de participatiesamenleving.

PRO wil werken aan de totstandkoming van Laagland en Dietsland. Er is door anderen al een begin gemaakt met o.a. Samenwerkingsverband Noord Nederland, Eems Dollard Regio, Euregio Maas-Rhein, Grossregion, Upper Rhine Valley en Europaregion Tirol Südtirol Trentino.
Verder werkt Stichting PRO ook al samen met de Verein Neustart  Schweiz en de Verein zur Förderung der Gemeinwohlökonomie in Duitsland, Zwitserland, Liechtenstein, Oostenrijk en Italië.


De laatste Duitstalige versie van het Handvest kunt u hieronder downloaden door te klikken op Download PDF. We zijn benieuwd welke onderdelen u aanspreken. We willen die graag doorgeven aan de Initiativkreis Demokratiekonferenzen. Wellicht organiseren we een bijeenkomst in Laagland en gaan we naar conferenties in Dietsland. U kunt zich hiervoor nu al opgeven via het contactformulier bij Contact.

demokratiekonferenz.org 

Sitemap